Tips

Ultra-luxe kamperen? Dat kan op deze plekken


maandag 18 december 2023

Wil jij alleen kamperen als je kunt slapen in luxe? Gelukkig is dat tegenwoordig gewoon mogelijk! Verspreid over de hele wereld vind je meerdere stijlvolle kampeeraccommodaties waar je prins(es)heerlijk kunt overnachten. In dit artikel vertellen we je er meer over, nemen we je onder andere mee naar Thailand en Amerika én geven we je nog een extra tip voor ultra-luxe kamperen in Nederland.

Ultra-luxe kamperen? Dat kan op deze plekken
Koninklijk overnachten in Languedoc-Roussillon

Luxe kamperen bij Four Seasons Golden Triangle in Thailand

Je even helemaal in de watten laten leggen, maar wel kamperen? Dat kan bij Four Seasons Golden Triangle in Chiang Rai in Thailand. Dit luxe tentenkamp ligt in het noorden van het land, nabij de grens met Laos en Myanmar. Je slaapt hier tussen de (rescued) olifanten, kunt te gekke wandelingen in de bergen maken en geniet volop van je eigen luxe tent die stijlvol en modern is ingericht.

Nog beter: je ervaring hier is volledig all inclusive! Je hoeft dus nergens aan te denken, omdat alles voor je verzorgd wordt. Er zijn verschillende tenten te boeken: ga bijvoorbeeld voor de Golden Triangle Tent met uitzicht over de groene vallei of kijk uit over het bamboebos in de Bamboo Tent. Ook te gek: de Explorers' Lodge waar je tent direct aan het zwembad grenst. 

Luxe kamperen bij Four Seasons Golden Triangle in Thailand
Bamboo Tent // copyright: Four Seasons Golden Triangle

Ultra-exclusief bij Longtitude 131 in Australie

Ook down under kun je optimaal genieten van een ultraluxe kampeervakantie. Te midden van de desolate zandduinen en aan de rand van het Uluru Tjuta National Park vind je het unieke tenthotel Longtitude 131 waar je kunt logeren in heuse tentbungalows. Deze luxe tenten zijn gebouwd op palen, waardoor je altijd op hoogte slaapt. Longtitude 131 is een project van Ayers Rock.

Het resort beschikt over 15 luxueus ingerichte tenten en 1 bijzonder grote Dune Pavillion. Voor ultra-exclusief ga je dus voor die laatste. Iedere tent beschikt over de nodige luxe faciliteiten, waarbij de Dune Pavillion over een groot outdoordeck met privé plunge pool beschikt. En dat terwijl je compleet geniet van de mooie natuur in the outback. Hier maak je herinneringen voor het leven!

Ultra-exclusief bij Longtitude 131 in Australie
Dune Pavillion // copyright: Longtitude 131

Clayoquot Wilderness Lodge in Vancouver in Canada

Als er één plek is waar je echt eens moet kamperen, dan is het wel Canada. Maar: wil je liever niet ergens in het wild slapen, maar kiezen voor een superdeluxe accommodatie? Ga dan voor off grid luxury bij Clayoquot Wilderness Lodge in Vancouver. Hier verblijf je in de echte wildernis van Canada, want je kunt de plek alleen bereiken per boot of watervliegtuig. Je gaat hier dus echt even into the wild.

De lodge is omringd met diepe groene bossen en bestaat uit 25 luxe canvastenten waar je volledig tot rust kunt komen. Iedere dag is een avontuur: van zogeheten plunges in ijswater tot aan het eten van het lekkerste lokale eten. Ook goed om te weten: bij Clayoquot Wilderniss Lodge is een Healing Grounds Spa aanwezig waar je zowel fysiek als spiritueel gezien helemaal kunt resetten. Ga in de hot tub of boek een lekkere massage.

Clayoquot Wilderness Lodge in Vancouver in Canada
Ultiem luxe kamperen in Canada // copyright: Clayoquot Wilderness Lodge

Four Rivers Floating Lodge in Cambodja

Ook in Cambodja vind je zo'n bijzondere plek waar je alleen met de boot kunt komen: Four Rivers Floating Lodge in Koh Kong. Deze tenten lijken net te zweven, omdat ze niet op het strand maar op het water zijn gebouwd. Hoewel het mooie en comfortabele interieur ervoor zorgt dat je het liefst de hele dag binnen bent, is de plek zelf ontzettend magisch. Je duikt zo vanaf je eigen terras het water in!

Daarbij vind je de duurzame tenten net naast het beschermde regenwoud van de Cardamom Bergen, waar honderden bedreigde diersoorten wonen. Vanaf de Four Rivers Floating Lodge kun diverse trekking tours maken waarbij je de jungle leert kennen. Wie weet spot je een luipaard, een Aziatische olifant of zelfs een Siamese krokodil! Ook is het mogelijk om te kajakken of te zwemmen in de mangrove. Hier wil je heen!

Four Rivers Floating Lodge in Cambodja
Copyright: Room + Wild

Luxe kamperen bij Dunton River Camp in Colorado

Zin om outdoor-avonturen in Amerika te beleven? Boek dan een luxe overnachting bij Dunton River Camp in Colorado. Op dit bijzonder mooie resort vind je 8 luxe tenten, een Farm House en een loungetent voor gasten die van de natuur willen genieten, maar die liever niet in willen leveren op comfort. Vanuit je tent ervaar je de indrukwekkende San Juan bergen in Colorado.

Naast een heerlijk en bijzonder verblijf in je eigen tent in het groen kun je van alles beleven bij Dunton River Camp. Ga paardrijden in de High Rockies, huur een mountainbike om de omgeving te leren kennen of ga hiken in de high San Juans. Liever even relaxen? Ook dat is natuurlijk gewoon mogelijk. Je bepaalt zelf hoe je je luxe vakantie in Amerika spendeert!

Luxe kamperen bij Dunton River Camp in Colorado
Copyright: Jack Richmond / Dunton Hot Springs

Genieten bij The Resort Paws Up in Montana

Van midden mei tot midden oktober kun je bij The Resort Paws Up in Montana terecht voor een onvergetelijke glamping-ervaring. In die periode staan er verschillende luxe tenten voor je klaar, zoals de Cliffside Camp met een magisch uitzicht over de kliffen, de Moonlight Camp waar je het meest afgelegen kampeert en de Creekside Camp die perfect is voor het hele gezin.

Het maakt niet uit welke tent je boekt; iedere plek is magisch en heeft een totaal eigen stijl. Wil je het toch nog net wat meer luxe aanpakken? Dan is het Tree Haus echt iets voor je. Op het resort hoef je je geen moment te vervelen, want je kunt er vissen, wandelen, relaxen, heerlijk eten en de spa in duiken. Omdat je hier op een ranch bent, zijn er allerlei outdoor activiteiten te doen die met paarden en koeien te maken hebben. Kortom: een gezellige plek voor jong en oud.

Genieten bij The Resort Paws Up in Montana
Copyright: The Resort Paws Up

Koninklijke Designtent in de Languedoc-Roussillon

In de Zuid-Franse natuur van Languedoc-Roussilon staat deze bijzondere koninklijke designtent op een vijfsterrencamping. Je weet dus direct dat je hier goed zit wanneer je geniet van luxe kampeerplekjes in het groen. Vanaf je eigen plek heb je een prachtig uitzicht over de groene vallei, waar je heerlijk kunt relaxen. Ideaal voor de kampeerder die van optimaal comfort houdt én die lekker in het groen wil verblijven.

De designtent biedt plaats voor maximaal 4 personen en is smaakvol ingericht. Je staat versteld als je de oppervlakte van deze tent hoort: met 60m2 (inclusief het overdekte terras) heb je een grote ruimte tot je beschikking. De lodge telt 2 slaapkamers, 2 badkamers en 2 toiletten. Op de vijfsterrencamping is een zwembad aanwezig; ook kun je een frisse duik nemen in de rivier naast de camping.

Koninklijke Designtent in de Languedoc-Roussillon
Koninklijke Designtent in Frankrijk

Bonustip: ultra luxe kamperen in Nederland doe je hier

We sluiten het artikel af met twee te gekke tips voor Nederland, want ook in ons eigen kikkerlandje kun je heel goed luxe kamperen. Wat dacht je van een paar nachten in misschien wel de meest unieke glamping accommodatie van heel Nederland? Op deze bijzondere plek in Zeewolde (Flevoland) slaap je met maximaal 6 personen in een superdeluxe tent. Alle slaapkamers in deze lodge hebben een eigen badkamer en er is een houtgestookte hot tub aanwezig.

Vergeet tot slot ook niet om eens een kijkje te nemen bij deze prachtige Koningslodge in Uden (Noord-Brabant). Ook hier geniet je met maximaal 6 personen van een bijzondere grote tent met maar liefst 2 verdiepingen, 6 comfortabele boxsprings en 2 badkamers. Ook hier is een hot tub te vinden vanuit waar je naar de sterren kunt staren. Op deze manier wil iedereen wel kamperen, want aan luxe en comfort is er absoluut geen gebrek. Genieten maar!

Bonustip: ultra luxe kamperen in Nederland doe je hier
Luxe kamperen in Nederland

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht