Tips

Luxe tent huren bij de boer


zondag 21 maart 2021

Kamperen bij de boer groeit jaarlijks in populariteit. Het past helemaal in de trend van deze tijd waarbij steeds meer mensen op zoek zijn naar een bijzondere en authentieke ervaring op een kleinschalige camping. Geen waterglijbanen, animatieteams en camping disco maar modderpoelen, dieren om je heen en soms een stro disco.

Luxe tent huren bij de boer

Boerencampings schieten als paddenstoelen uit de grond. Nu boeren door regelgeving steeds moeilijker hun oorspronkelijke vak kunnen uitoefenen is het runnen van een camping in het weiland of bed&breakfast in de voormalige stallen of hooiberg vaak een welkome aanvulling in de inkomsten van het boerenbedrijf.

Een luxe safaritent huren op de boerderij

Op de meeste boerderijcampings vind je luxe safaritenten. Veelal zijn het safaritenten met sanitair. Soms met alleen een toilet waarbij de douche zich dan in het centrale sanitair gebouw bevindt. Op veel boerenbedrijven staan echter ook luxe lodgetenten waarin toilet en badkamer zit.

De safaritenten staan vaak op een veldje bij elkaar. Omdat je hier op een kleinschalige camping staat betreft het natuurlijk maar een handvol tenten. De boer kent je bij naam en het allerleukste van kamperen bij de boer is dat je hier tijdens je vakantie de handen uit de mouw kan steken. Helpen met het verzorgen van de dieren, het melken van de koeien, het borstelen van de paarden en knuffelen met konijnen. Ontbijten met verse eitjes van kippen die rondscharrelen bij je tent, kijk waar je groente vandaan komt en spelen doe je op de hooizolder of in het waterpoeltje wat je soms op de boerderij vindt. Je hoeft het terrein niet af voor een topvakantie.

Een luxe tent huren bij Farmcamps

Eén van de aanbieders van kampeervakanties bij de boer is Farmcamps. Bij Farmcamps huur je luxe safaritenten. Deze tenten zijn zo’n 50 vierkante meter groot en hebben een eigen toilet in de tent. Je slaapt in echte bedden. Wil je het iets luxer dan kies je voor een Lodgetent. Ook deze tent is ongveer 50 vierkante meter groot maar heeft een complete badkamer met douche en toilet in de tent. In het type ‘Barntent’ heb je je eigen Lavazza Espressomachine, badkamer met bad en slaapzolder, een coole slaapplek voor twee kinderen. En helemaal bijzonder zijn de luxe ranchtenten voor 4 tot 6 personen. Naast de tent staat een paardentrailer die is omgebouwd tot jouw eigen luxe privé badkamer met ligbad en douche. Dat betekent relaxen in bad met uitzicht over de weilanden.

Een luxe tent huren bij Farmcamps
Luxe tent met privé badkamer in een paardentrailer van Farmcamps

Luxe tenten bij BoerenBed

BoerenBed is een grote aanbieder van luxe tenten op boerderijen in Nederland, België en daarbuiten. De kampeertenten van BoerenBed zijn volledig ingericht hebben eigen toilet, privédouche, hoge kwaliteit bedden en een compleet ingerichte keuken. Het is zelf mogelijk om een tent te boeken met een hot tub. Dat is pas glamping op de boerderij!

Luxe tenten bij BoerenBed
Luxe safaritent met hottub van BoerenBed

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht