Tips

5 tips voor een luxe Glampingtent in Frankrijk


dinsdag 3 januari 2023

In alle luxe 'kamperen' in Frankrijk? Dat doe je natuurlijk in een luxe glampingtent! In deze blog hebben we 5 van dit soort tenten voor je verzameld waar je een heerlijke luxe kampeervakantie kunt beleven.

5 tips voor een luxe Glampingtent in Frankrijk
Koninklijk overnachten in Languedoc-Roussillon

Koninklijke Designtent in de Languedoc-Roussillon

We starten met misschien wel de meest bijzondere glampingtent van dit rijtje: deze ultraluxe lodgetent in de Zuid-Franse natuur. Overnachten doe je hier op een bijna koninklijke manier: de plek is sprookjesachtig én de tent is in volledige stijl en comfort ingericht. Hier slapen mag zelfs nog luxer dan glamping worden genoemd!

Deze Koninklijke Designtent biedt plek voor 2 tot 4 personen en beschikt over 2 slaapkamers en een complete keuken met alle luxe van thuis. Er zijn zelfs 2 badkamers aanwezig met 2(!) aparte toiletten. Alsof dat nog niet genoeg is, is het uitzicht vanaf je terras en vanuit de tent adembenemend mooi; je kijkt uit over de heuvelachtige groene vallei van La Roque-sur-Cèze.

Koninklijke Designtent in de Languedoc-Roussillon
Wow: wat een prachtige designtent in Frankrijk!

Airdreamer met 3 slaapkamers en badkamer in Le Barcarès

Heb je altijd al eens in een Airdreamer willen slapen? Boek dan deze airdreamer met 3 slaapkamers in Le Barcarès. Deze bijzondere glampingtent staat op een tropische camping aan de Middellandse Zee waar van alles te doen is voor jong en oud. Er is een zwemparadijs aanwezig met talloze glijbanen en een heerlijk verfrissend peuterbad.

De tent biedt plek aan maximaal 6 personen en psst... zelfs je huisdier is welkom! Dat is wel zo gezellig. In de Airdreamer vind je een volledig ingerichte eethoek, een badkamer en maar liefst 3 slaapkamers die in 3 slaaptenten gevestigd zijn. Wat een droom van een plek! Zowel ouders als kinderen zullen het hier geweldig vinden.

Airdreamer met 3 slaapkamers en badkamer in Le Barcarès
Airdreamer in Frankrijk

Glamping lodgetent met loft in Martiel

In de natuur van Martiel ligt een mooie familiecamping op een terrein van 7 hectare met uitzicht op het meer. Daar kun je onder andere deze prachtige glamping lodgetent met loft boeken waar je met maximaal 6 personen kunt overnachten. De tenten beschikken over eigen sanitair en natuurlijk een ruime woonkamer en zelfs een extra verdieping!

Natuurlijk is er ook een sfeervolle veranda aanwezig waar je lekker kunt ontbijten in de zon of kunt ontspannen met een boekje. Of neem een duik in het heerlijk verwarmde zwembad met glijbaan en apart kinderbad. Op de camping is ook een restaurant aanwezig en kunnen kinderen zich uren vermaken in de speeltuin of bij de kinderboerderij. Een fijne plek voor het hele gezin!

Glamping lodgetent met loft in Martiel
Lodgetent in Martiel

Luxe Airlodge aan de westkust van Frankrijk

Aan de westkust van Frankrijk, in Vendays Montalivet, ligt een fijne camping met vijf sterren direct aan zee. Op die camping staan zogeheten Airlodges die je kunt boeken; dat zijn glampingtenten met 2 verdiepingen. Die extra verdieping zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je in een huisje slaapt, terwijl je gewoon in een weliswaar luxe tent overnacht.

De Airlodge heeft een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaaphut met een stapelbed voor de kids. Je slaapt hier dan ook met 2 tot 4 personen. Vanaf de bovenverdieping heb je een fraai uitzicht over de omgeving. Je zult je hier geen moment vervelen want er is een buitenzwembad en een overdekt bad te vinden. Ook is de omgeving met lange zandstranden prachtig te noemen.

Luxe Airlodge aan de westkust van Frankrijk
Airlodge in Vendays Montalivet

Safaritent met badkamer en bubbelbad aan de Côte d'Azur

Tot slot nog een bijzondere safaritent in Saint Aygulf aan de Côte d'Azur die wellicht iets is voor je volgende vakantie. Deze luxe tent staat op een gezellige camping met 4 sterren aan de Côte d'Azur. Je vindt hier misschien nog wel meer comfort dan thuis! En dat allemaal op slechts een paar kilometer afstand van die heerlijke Middellandse Zee.

Bij de safaritent hoort een eigen bubbelbad dat op het terras buiten staat. Verder zijn er 2 slaapkamers aanwezig, evenals een complete keuken, eigen badkamer en een groot terras met een barbecue. Er ontbreekt je hier aan niks voor een fijne vakantie met het hele gezin! De camping ligt aan de zacht stromende rivier de Argens waar je lekker kunt zwemmen en kanoën.

Safaritent met badkamer en bubbelbad aan de Côte d'Azur
Luxe slapen aan de rivier de Argens

Meer inspiratie voor luxe tenten?

Nóg meer inspiratie nodig voor luxe tenten? Bekijk dan hier ons aanbod met luxe glampingtenten in Frankrijk. Of neem dan eens een kijkje in ons aanbod lodgetenten of in ons aanbod airlodgesVergeet ook zeker niet om LuxeTent.nl te volgen via Facebook of Instagram voor de laatste updates.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht