Normandië

Luxe tenten in Normandië

Op zoek naar een luxe tent in Normandië? Van safaritent tot lodgetent. Bekijk onze unieke selectie luxe glampingtenten in Normandië (Frankrijk).
Lees meer
Luxe tenten in Normandië

Uitgebreid zoeken

Aantal personen

Land

Toon meer

Streek

Toon meer

Plaats

Type tent

Sanitair

Tent kenmerken

Toon meer

Faciliteiten

Toon meer

Ligging

Afstand vanaf Utrecht

Touroperator

Weekprijs vanaf

Een luxe tent huren in de Normandië?

Normandië komt aan haar naam aan de Noormannen of Vikingen. Zij waren afkomstig uit Scandinavië en ondernamen vanaf ongeveer 800 overvallen en plundertochten in Europa. Ook het toenmalige Frankische Rijk werd slachtoffer en de Kanaalkust werd zelfs gekoloniseerd door Noormannen. Ze noemde dit gebied Land van de Noor(d)mannen dat later Normandië werd. Bij Normandië denken veel mensen aan de Tweede Wereldoorlog en dan vooral de gebeurtenissen rond D-Day natuuurlijk. Veel bezienswaardigheden in de regio herinneren nog aan deze periode. Denk bijvoorbeeld aan de invasiestranden en de militaire begraafplaatsen. Maar Normandië biedt zoveel meer; van de uitgestrekte natuurgebieden en de miljoenen jaren oude krijtrotsen langs de kust (de kaarsrechte krijtrotsen van Étretat) tot het wereldberoemde rotseiland Mont Saint-Michel.

Luxe safaritenten in Normandië

Een luxe tent huren in Normandië kan bijvoorbeeld op O2 Camping, een kleinschalige camping in een natuurlijke omgeving bij de baai van de Mont Saint Michel. Het strand ligt op slechts 5 kilometer.

Luxe tent huren in Frankrijk (andere populaire regio's):

Bekijk ook: