Tips

5x een luxe lodgetent in Toscane


maandag 14 februari 2022

Om Toscane op haar mooist te ontdekken, is het aan te raden om in de natuur te overnachten. Hoe kan dat beter dan in een luxe lodgetent? In dit artikel laten we je 5 luxe lodgetenten in Toscane zien. Ga je mee op reis naar la bella Italia?

5x een luxe lodgetent in Toscane

Overnachten in een luxe lodgetent in Scarlino

In het prachtige Scarlino vind je bijvoorbeeld deze luxe lodgetent met eigen badkamer. Deze lodgetent staat op een groene familiecamping op slechts 7 kilometer van zee. Hier is het écht luxe kamperen geblazen, want de tent beschikt over 2 slaapkamers, een complete keuken, een woonkamer en zelfs eigen sanitair.

Uiteraard is er ook een terras te vinden met eigen meubilair waar het gedurende dag goed toeven is. Wil je toch even een frisse duik nemen? Dat kan in het zwembad met de langste glijbaan van Italië of in het lager gelegen Spotty zwembad. Proef de smakelijke Toscaanse keuken in het restaurant en ontdek de nabijgelegen middeleeuwse dorpjes, de haventjes en het hoger gelegen dorp Scarlino.

Overnachten in een luxe lodgetent in Scarlino
Lodgetent in Scarlino

Glamping in luxe lodgetent in Vada

Op een andere plek in Toscane, in het mooie Vada, vind je een 3-sterren camping die op een paar minuten loopafstand van het strand ligt. Op deze camping staat een aantal fijne luxe lodgetenten waar je met 1 tot 2 personen kunt overnachten. Waar de meeste lodgetenten voor 4 of meer personen zijn, zijn deze tenten stijlvol én knus ingericht voor duo's. Die rust en ontspanning vind je hier op de camping en in de omgeving goed terug.

De camping ligt in de buurt van het stadje Vada en op slechts 5 minuten lopen naar het strand. Wil je liever wat meer zien? Steden zoals Pisa en Florence zijn binnen 1 tot 2 uur rijden te bereiken! Zelfs de magische Cinque Terre is vanaf hier het bezoeken waard. Uiteraard kun je ook gewoon op de camping blijven. Daar is een zwembad te vinden omringd met pijnbomen. En psst... je eigen lodgetent beschikt over een vrijstaand bad. Wow!

Glamping in luxe lodgetent in Vada
Unieke lodgetenten met vrijstaand bad in Vada

Heerlijk glampen in een lodgetent in Figline Valdarno

Ben je op zoek naar een plek met lodgetenten waar je met meerdere personen kunt overnachten? Kies dan voor de luxe lodgetenten bij Norcenni Girasole Club, een camping met vier sterren. Deze camping is al jaren geliefd bij de Nederlandse vakantiegangers. Dat is niet zo gek: deze lodgetenten bieden alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en comfortabele vakantie in Toscane.

Zo beschikken de tenten over 2 slaapkamers, eigen sanitair, een woonkamer en zelfs een complete keuken. De lodgetenten met badkamer zijn geschikt voor 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen). Hier is genoeg te beleven voor het hele gezin. Er zijn 2 grote zwemparadijzen aanwezig met een apart verwarmd en overdekt zwembad. In de restaurants kun je heerlijk eten; zowel Italiaans als westers. Kortom: een fijne familiecamping voor jong en oud.

Heerlijk glampen in een lodgetent in Figline Valdarno
Familiecamping met 4 sterren in Toscane

Lodgetent in Marina di Castagneto waar honden welkom zijn

Wanneer je een hond hebt, vind je het waarschijnlijk wel zo gezellig om je viervoeter gewoon mee te nemen op vakantie. Dat kan in deze stijlvolle lodgetenten op een camping in Marina di Castagneto. Echte strandliefhebbers zitten helemaal op de juiste plek op deze camping; je slaapt hier namelijk direct aan de Middellandse zee.

De lodgetenten bestaan uit 2 slaapkamers en een woonkamer met slaapbank. In de keuken vind je alles wat je nodig hebt en op het terras buiten staat een barbecue die je kunt gebruiken. Natuurlijk is het extra fijn dat je hier over je eigen sanitair beschikt. Je hoeft niet bang te zijn dat het hier te heet wordt in de zomer. De lodgetenten staan namelijk in een fijn pijnbomenbos met veel schaduw!

Lodgetent in Marina di Castagneto waar honden welkom zijn
Lodgetent met badkamer in Toscane

Lodgetent op familiecamping in Cavriglia

Tot slot nog een gezellige familiecamping die je niet mag missen in je zoektocht naar een mooie lodgetent in Toscane. Gelegen in het hart van de Toscaanse heuvels vind je een sfeervol resort waar een aantal luxe lodgetenten te huur is. Door deze bijzondere ligging heb je op verschillende plekken op de camping een magisch uitzicht over de omgeving. De lodgetenten zijn geschikt voor 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen).

Dit is dé plek waar je moet zijn wanneer je er even met je kinderen tussenuit wilt zonder dat je op een drukke familiecamping moet kamperen. Bij dit resort staat ontspanning en rust namelijk centraal. Ga lekker samen zwemmen in het zwembad met apart Spotty kinderbad en glijbaan en kom een hapje eten in het aanwezige Italiaanse restaurant. Liever even een boekje lezen? Er is een animatieteam voor de kids aanwezig, dus daar heb je letterlijk geen kind meer aan.

Lodgetent op familiecamping in Cavriglia
Rustige familiecamping met lodgetenten

Meer inspiratie nodig voor slapen in een luxe tent?

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan hier alle plekken waar je een lodgetent met sanitair huren. Of kies voor een Safaritent met eigen sanitair, een Airlodge of unieke Coco Sweet tent. Vergeet niet om LuxeTent.nl te volgen via Facebook of Instagram.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht